[OPINIÓ] Un centre cívic per al barri

La CUP de Valls va apostar fort per la ubicació d’un Centre Cívic al centre històric en un equipament de nova construcció al solar de Ca la Mateueta. Quan semblava que seria així el projecte del Museu Casteller va passar a ser una prioritat per a l’Ajuntament i l’esperada reivindicació d’un nou equipament al barri va ser enterrada.

Malgrat que el Centre Cívic va ser ubicat a la nova biblioteca, aquesta necessitat no ha estat ben resolta, ja que els fluxos generats entre els dos usos són incompatibles. Des de la Crida per Valls-CUP creiem que hi ha millors maneres de gestionar un Centre Cívic on hi hagi un projecte important. Cal un pla de dinamització que entengui l’espai com una eina potent de cohesió social que pugui crear sinèrgies, repercuteixi en la realitat del barri i en l’enfortiment del seu teixit associatiu. És una llàstima que aquests punts mai hagin estat una prioritat pel govern municipal.

Una eina essencial per aconseguir el que volem és el Departament de dinamització comunitària. Proposem ubicar-lo al Centre Cívic dotant-lo de més contingut i amb pressupost propi. També pensem que cal ubicar-hi una oficina dels serveis socials per afrontar des de primera línia les problemàtiques del barri.

Provisionalment, mentre no es construeix el nou equipament, des de la Crida per Valls-CUP creiem que cal buscar un nou espai pel Centre Cívic ja que la biblioteca no es va pensar per ubicar-lo, amb les conseqüents mancances que comporta. Al barri hi ha suficients equipaments i locals ara degradats i sense ús que podrien acollir-lo, ajudant així a recuperar un espai pel barri i per tota la ciutat. Un exemple són els baixos de la plaça de les Garrofes propietat d’una entitat bancària amb qui l’ajuntament ja va negociar l’habitatge social existent a sobre.

Ens cal ser valents i afrontar la rehabilitació del barri fugint d’electoralismes i projectes buits de contingut que només pensen en la immediatesa. Volem posar en valor la gestió de polítiques positives de convivència i els projectes socials. Cal resoldre d’una vegada la necessitat d’un Centre Cívic obert al poble i per al poble.

Marc Trilla, membre de la Crida per Valls-CUP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s