La Crida per Valls-CUP reivindica el Centre Cívic com la infraestructura necessària al barri antic

El passat dissabte la Crida per Valls-CUP va organitzar una passejada pel centre històric, que va servir per valorar la Llei de Barris i debatre les propostes de la Crida pel barri antic. Una de les infraestructures inicials que preveia la Llei de Barris era un centre cívic, però finalment el pressupost destinat a aquesta infraestructura ha acabat anant al Museu Casteller.

Per la CUP, el Centre Cívic sempre ha estat una infraestructura vital pel la rehabilitació social del barri. En aquest sentit, l’actual ubicació del Centre Cívic a l’espai Ca Creus dificulta la seva activitat, i a més, la Crida-CUP considera que el programa social que hi ha darrere del Centre Cívic és molt fluix ateses les necessitats del barri.

És per aquest motiu que, després de la ruta de dissabte i de diverses trobades amb veïns i veïnes del barri, la Crida proposa ubicar el Centre Cívic en uns baixos del centre històric, i prioritàriament als baixos de la plaça de les Garrofes. A més, la Crida considera que cal dotar el Centre Cívic d’un projecte pel barri que el dinamitzi comunitàriament. La seva ubicació als baixos de la plaça de les Garrofes requeriria la negociació amb el propietari, una entitat bancària, però el fet que aquesta entitat ja hagi destinat els habitatges de damunt a habitatge social considerem que facilitaria la negociació.

Alhora, permetria que la Biblioteca Carles Cardó ocupés tot l’edifici, fet que des de la CUP s’ha reivindicat al llarg de tota la legislatura.

cridacupbarriantic3

La rehabilitació d’habitatges

La ruta de dissabte també va servir per denunciar la gran quantitat d’habitatges buits que hi ha al barri antic. En aquest sentit, la Crida proposta un programa de rehabilitació d’habitatges en què l’Ajuntament paga la reforma i s’ho queda en lloguer social. La Crida per Valls-CUP també aposta per la promoció d’habitatge públic a la plaça de l’Oli i al carrer Santa Margarida, la promoció de la masoveria urbana, sancionar als propietaris d’immobles desocupats i convenis de creació de cooperatives d’habitatge, entre d’altres.

cridacupbarriantic1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s