MANIFEST “CRIDA PER VALLS”

1. En el moment històric que ens trobem, les eleccions municipals representen una oportunitat única per esdevenir motor dels canvis nacionals i socials que es necessiten als Països Catalans. És hora que esdevinguem un agent actiu, apoderem les classes populars i construïm des de baix fins a dalt el país nou que volem.

2. Entenem la política com una activitat col·lectiva i no un fet personal. Tot càrrec públic té una funció de servei a la societat i no es pot emprar la política com un modus vivendi. Per tant és imprescindible fiscalitzar la política, així com establir limitacions de sous, càrrecs i mandats.

3. S’ha de fomentar l’organització de la ciutadania i donar capacitat de gestió i decisió sobre polítiques municipals a entitats, associacions i organitzacions. Cal fer partícip la gent de les decisions via consultes, referèndums i dur a terme polítiques de participació reals i creïbles, no per cobrir l’expedient.

4. L’ajuntament és la primera eina per fer front a les desigualtats, i com a tal, ha de garantir la redistribució de la riquesa dels vallencs i vallenques. Qui més té, més ha de contribuir.

5. El sector públic no és un negoci ni ha de ser-ho. Privatitzar els serveis no suposa un estalvi, ans al contrari: n’augmenta els costos, en baixa la qualitat, n’externalitza les responsabilitats i precaritza les condicions laborals. Remunicipalitzem els serveis.

6. La cultura no és només consum i infraestructures, sinó també creació artística, dinamització i cohesió social. La cultura és una eina de transformació social que ens ha de fer créixer sense que ningú en quedi exclòs.

7. Després d’anys d’inversions i promeses, Valls segueix sense arrencar i s’ha convertit en una ciutat perifèrica i descohesionada socialment. Hem perdut la capitalitat i no hem esdevingut una ciutat viva i acollidora. Més barris per a què? Hem de rehabilitar el Barri Antic i recuperar-lo com a centre d’identitat local. Centrem-nos en créixer socialment i col·lectiva.

Crida Municipalista per Valls
27 de gener del 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s