[ OPINIÓ ] Quan asfaltar carrers és tan sols un mirall ampliat…

És el dia de la marmota, ho vivim cada 4 anys. Res és nou, tot sona molt antic: el govern municipal decideix que en els mesos previs de les eleccions ens arreglarà el poble, tot allò que sigui més visible ho posarem ben bonic. És allò de agafar el borrim i no netejar-lo, posar-lo sota la catifa; és no arreglar les esquerdes d’una paret des de l’estructura, sinó pintar-les perquè no es vegin. I qui legislatura passa, eleccions empeny / vol guanyar. Com que hem desinformat tant a la població, pensem que els les colarem totes.

L’important no és allò que és, sinó allò que cal que sembli. I això no són només els dies previs de les eleccions: això és la política institucional que tenim, diguem-ho clar. Aquest període preelectoral que sembla que ens vulguin enganyar per votar és tan sols una extensió [ampliada] del que es dóna des de la casa gran. Anem a tots els sopars de les associacions, però en realitat no ens interessa massa què feu, només que no feu política i us preocupeu de fer castells, esports o el que feu; d’allò públic ja ens n’encarreguem nosaltres; anem a donar sang o fem caritat (que no programes per combatre la desigualtat), però sobretot és important que ens fem la foto perquè tothom ho sàpiga; somriem pel carrer i t’escoltem, però com que el govern és tan lluny de la ciutadania podem fer i desfer tranquil·lament; fem lemes sobre persones i parlem de l’interès col·lectiu però en realitat, quan toca, els interessos particulars ens poden més. És tot façana.

passeig

Foto: El Portal Nou

Façana és arreglar carrers perquè a la gent li sembli que tenim un poble preciós i que aquí tothom hi viu de conya; i façana és la política institucional que han instaurat i que, per l’opacitat del propi sistema, és difícil de veure si no hi tens molt d’interès. Confiarem que, com diu la dita, tothom vegi la muntanya darrera dels arbres. O, més afinat encara, que sàpiga buscar el sotabosc que tenen aquests arbres, perquè és l’essència de fer una societat [un poble] on la gent que hi viu pugui fer-ho de forma més digna.

One thought on “[ OPINIÓ ] Quan asfaltar carrers és tan sols un mirall ampliat…

  1. Però llavors, això el culpa dels polítics o dels votants que accepten que els tractin com a criatures?
    Quan s’agafarà el toro per les banyes en el tema del Barri Antic en comptes de malgastar en operacions de maquillatge preelectoral? Aquí, al Barri Antic, sí que calen recursos!!! No és un bon lloc per engegar un projecte de lloguer social amb el fart de pisos buits (i en malestat, amb el conseqüent problema de seguretat) que hi ha? Penso en quelcom semblant a que els propietaris cedeixen els immobles a l’ajuntament i aquest fa les reformes pertinents per posar-lo en lloguer social. Benefeci pel propietari a qui s’adequa un immoble que es va degradant i benefici per la gent més desafavorida que pot accedir a un lloguer social amb molt bones condicions. I de pas, potser, podría ser un inici de revitalització del Barri. I el benefici per l’Ajuntament? Perdoni? L’Ajuntament no ha de tenir cap benefici; la seva funció és estar al servei del ciutadà.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s