[Opinió] Fem-ho possible!

“Fem-ho possible!” és la idea que ens acompanya a la gent de la Crida per Valls – CUP des del primer dia que ens vam trobar. És una mena de declaració d’intencions, és una voluntat compartida construïda a foc lent, i és també una manera de ser.

“Fem-ho possible” és el repte de transformar Valls i és alhora el somni de guanyar les eleccions.

“Fem-ho possible” és la crida a la revolució tranquil·la de vallencs i vallenques.

Durant els últims mesos molta gent de Valls ens ha preguntat què és la Crida per Valls–CUP, i difícilment es pot explicar des de la lògica de la vella política. Potser només aquelles persones fartes dels ajuntaments d’amiguets entenen què és la Crida per Valls – CUP, i potser només qui vol canviar les coses en profunditat és capaç d’allunyar-se de la vella política i entendre noves formes d’organització i noves formes de fer, també al nostre ajuntament. És a aquestes persones que els hi diem: Fem-ho possible?

La Crida per Valls – CUP ha fet possible un procés d’obertura i de confluència de gent de Valls superant l’esquema clàssic dels partits. Ho hem fet possible, fins I tot transformant un partit amb l’arrelament i la trajectòria de la CUP.

La Crida per Valls – CUP ha fet possible la construcció d’un projecte polític assembleari superant la temptació dels fitxatges estrella. Hem fet possible que la política sigui quelcom compartit i no una suma d’individualismes al voltant d’un líder.

Hem fet possible que una candidatura electoral sigui un veritable espai de transformació, més enllà d’unes eleccions. Superar el trist electoralisme dels partits convencionals potser no és fàcil, però ho estem fent possible. És possible no tractar la gent de Valls com a mercaderia electoral. És possible!

La Crida per Valls – CUP ha fet possible que la política no siguin personalismes ni lideratges sacralitzats. És possible fer una candidatura capaç de renovar les cares, generar relleus i fer equip. És possible si realment hi ha un projecte col·lectiu al darrera!!! Hem fet possible que el Ciscu, la Paloma, el Jordi, l’Ester, la Cristina, el Tais, la Laura… estiguin acompanyats per una llista inacabable de persones compromeses que no busquem ni protagonismes ni micròfons.

Fem possible que els representants polítics no vulguin ser professionals de la política. Fem possible que els regidors i regidores puguin conciliar la seva vida laboral, familiar i política, gràcies a que cap de nosaltres pretén fer carrera política ni viure d’això.

Estem fent possible l’elaboració d’un programa electoral amb la participació real de tantes i tantes persones. Les eleccions no són promeses grotesques, les eleccions són programes per resoldre els problemes de la gent. Sembla impossible, però no ho és, es pot fer política sense enredar a la gent.

Des de la Crida per Valls – CUP volem fer possible un procés d’alliberament nacional des dels municipis, superant els pactes als despatxos i les tàctiques ocultes.

Des de la Crida per Valls – CUP volem fer possible una nova democràcia a nivell local. És possible superar la ficció democràtica en la que vivim, és possible que la política no respongui només als interessos d’uns pocs. És possible que la política deixi d’estar en mans de les estructures despòtiques dels partits.

A la Crida per Valls-CUP estem convençuts que tot això és possible. Fem-ho possible?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s