[OPINIÓ] Allò que somien avui és de totes

Des de la Candidatura d’Unitat Popular sempre hem dit que la nostra política és horitzontal, que es fa al carrer, de tu a tu. No és una política de grans moments i escenes: som presents a la vida de la gent quan hi ha eleccions però també hi som quan no hi ha eleccions. És una política pedagògica: no volem adoctrinar, volem aprendre plegades, no a través de grans proclames o parlaments sinó mitjançant la creació d’espais de debat i treball, d’accions i de tot allò que pugui contribuir a construir una ciutat més cohesionada i participativa. Tampoc fem polítiques d’aparador: creiem de veritat que tots som subjectes polítics i que el que t’importa a tu també m’importa a mi. No venem fum sinó idees elaborades que vertebren els nostres somnis d’una societat lliure i justa.

D’aquesta manera hem volgut treballar sempre, i al llarg d’aquests darrers quatre anys, quan vèiem que el Govern ens barrava el pas o objectava sistemàticament a les nostres propostes, però després les acabava rebatejant i fent-se-les seves, ens dolia la manca d’honradesa d’aquestes petites apropiacions. Aquests darrers mesos, quan la vida política està en plena efervescència, de nou ens desconcerten certs gestos i plagis desemmascarats, per part d’altres formacions.
I diem que ens sorprèn perquè tot plegat ens deixa amb una certa ambivalència de valors i emocions que volem encarar amb maduresa i generositat i positivar-los per poder entendre millor els altres i continuar socialitzant obertament el que pensem i elaborem, sense treballar la nostra parcel·la d’esquena al poble, sinó sempre amb les portes obertes i donant la cara.

Així, hem fet un esforç per imbuir-nos més que mai dels nostres valors, i el que d’entrada ens semblaven plagis flagrants o usurpacions dissimulades, volem transformar-ho en una visió que sumi en lloc de restar.
Si finalment tothom ha confluït en projectes com els que presentàvem el 2011 i que avui continuem defensant, deu voler dir que entre totes hem generat idees útils, atractives i funcionals, i que tothom n’ha anat aprenent – o prenent- una mica. Ja vam dir que no faríem política d’aparador. Fèiem política de formigueta, i potser no ha germinat encomanant-los creativitat, eficiència i autonomia a totes les formacions que ens envolten, però han acabat fent-se seves idees que nosaltres ja defensàvem.

Per tot això, doncs, volem estar contents: hem fet carrer i hem creat escola de ciutadanes i ciutadans que quan somien en una ciutat millor, pensen en els mateixos projectes que nosaltres. Esperem poder anar sumant juntes per aconseguir que la nostra ciutat pugui gaudir de tot el que des de les diferents plataformes, grups i candidatures somiem per Valls. I esperem poderho fer amb la cara destapada, obviant sigles, colors i cercant vies i canals per fer efectives aquestes idees, doncs ara –sembla ser- som més persones les que les compartim.

“L’objectiu principal de l’educació a les escoles hauria de ser la creació d’homes i dones capaços de fer coses noves, no simplement repetir el que han fet els altres; homes i dones creatius, inventius i descobridors, que puguin ser crítics i verificar i no acceptar tot el que se’ls ofereixi” Jean Piaget

Lurdes Quintero, membre de la Crida per Valls-CUP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s