La Crida per Valls-CUP a favor d’una gestió municipal i participativa de les noves tecnologies

La Crida per Valls-CUP es va abstenir dilluns a la modificació dels Estatuts de Vallsgenera per la possibilitat d’externalització del servei que inclou el redactat d’aquests estatuts. La Crida per Valls-CUP però, és mostra positiva pel fet de socialitzar l’Internet i també va reclamar que des de l’Ajuntament es posin en contacte amb entitats vallenques que ja fa temps que treballen en l’aplicació de noves tecnologies.

El ple també va servir per fer una nova modificació de pressupost, en què es va tornar a mostrar l’infrafinançament de Vallsgenera que des de la Crida per Valls-CUP sempre s’ha denunciat. La modificació de pressupost també suposa una pèrdua de dotació econòmica per a programes a joves de més de 13.000 euros. Aquests diners es perden de l’àrea de joventut, una de les principals per la Crida per Valls-CUP.

Uns criteris pels diners extraordinaris per viatges a les colles castelleres

La Crida per Valls-CUP també va proposar al ple de Valls, que en el conveni que l’Ajuntament té amb les colles s’estableixin les bases de dotacions econòmiques per viatges. Actualment, el protocol que segueix l’Ajuntament és donar 12.000 euros per viatge, i des de la Crida-CUP consideren que hauria d’haver-hi uns criteris més objectivables per aquestes situacions. Sortosament, els viatges de les colles castelleres ja no són una cosa esporàdica, sinó que cada vegada es repeteixen amb més assiduïtat. Així doncs, uns criteris que regulessin aquestes dotacions, ja que no tots els viatges són iguals, creiem que afavoriria tothom.

La llum del campanar del Carme, encesa tota la nit

Des de la Crida per Valls-CUP es va demanar a l’Ajuntament que s’apagués la llum del campanar del Carme a una hora prudencial, i que no estés encès tota la nit com ho està ara. Per la candidatura és una vergonya que mentre hi hagi talls d’electricitat a famílies vallenques, l’Ajuntament es permeti el luxe de tenir el campanar del Carme encès fins les 6 del matí.

L’Ajuntament de Valls no prendrà mesures contra la Paperera Catalana

L’equip de govern, a preguntes de la Crida per Valls-CUP, no prendrà cap mesura contra l’empresa Paperera Catalana tot i els abocaments que aquesta empresa fa al riu Francolí. CiU i ERC consideren que, com que l’empresa no està situada al terme municipal de Valls, l’Ajuntament no ha de prendre mesures. Obvien, però, que els abocaments que aquesta empresa fa sí que afecten al terme municipal, a regants i a la mateixa inversió realitzada per l’Ajuntament per rehabilitar l’espai natural de ribera del Pont de Goi.

L’Ajuntament no va respondre la petició de la plataforma Aigua és vida

La Crida per Valls-CUP va aprofitar el plenari per denunciar que el consistori no havia respost la petició d’informació de la plataforma Aigua és Vida. Precisament, aquest col·lectiu es va posar en contacte amb la Crida-CUP per la desatenció que va rebre de l’Ajuntament. La Crida per Valls-CUP vetllarà perquè aquesta informació surti de l’Ajuntament i pugui ser analitzada des del punt de vista de la crítica a l’externalització d’aquest servei.

Ni llambordes, ni protocol del Pla Local de l’Habitatge

El ple també va servir per demanar que es mantinguin les llambordes del carrer d’en Simó, unes llambordes que per la Crida per Valls-CUP formen part del patrimoni vallenc i representa un dels últims testimonis existents. Com que el projecte ja està aprovat, Valls perdrà novament les llambordes d’un dels carrers històrics de la ciutat.

Alhora, tampoc s’espera de moment el protocol del Pla Local de l’Habitatge. Un protocol que la passada legislatura, i en campanya electoral, van prometre que seria imminent. La Crida per Valls-CUP recorda que l’aprovació d’aquest Pla és un dels elements importants pactats per tirar endavant el Pla d’Ordenació Urbana Municipal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s