La Crida per Valls-CUP s’absté en l’aprovació definitiva del Pla Local d’Habitatge per denunciar-ne la lentitud

Pla Local d’Habitatge

El passat 28 de setembre, en el Ple Municipal de l’Ajuntament de Valls, es fer l’aprovació definitiva del Pla Local d’Habitatge amb l’abstenció de la CUP. Tot i que al Ple del mes d’abril s’havia votat a favor d’aquest Pla, 5 mesos més tard veuen que des del govern s’estan establint terminis excessivament llargs i sense dotació pressupostària. La formació critica que moltes de les mesures que conté el PLH ja s’haurien pogut començar a treballar i a executar des del passat abril. La CUP considera que la urgència és dramàtica i que cal actuar amb rapidesa. Per això ara s’abstenen, perquè des d’ençà a ara no hi ha hagut cap moviment, no s’ha dotat de pressupost al PLH, no han vist cap esborrany del protocol tot i dur-hi 2 anys treballant-hi, no saben com s’aplicarà el sistema de cooperació per actuar als Plans de Millora Urbana del voltant del barri Antic ni com funcionarà la Taula per l’habitatge Social. Tampoc tenen informació sobre la borsa d’habitatges en masoveria urbana ni sobre les mesures d’intervenció pública per a rehabilitar habitatges. La CUP es queixa que no hi ha moviments ferms que facin seguir confiant en la real aplicació d’aquest Pla.

Moció de suport al Correllengua 2015

La Crida per Valls-CUP va presentar, conjuntament amb Compromís per Valls, ERC i CiU la Moció de Suport al Correllengua, tot i que la CUP va voler remarcar el reconeixement a totes les entitats i organitzacions que durant més de 17 anys han participat i organitzat en el Correllengua d’aquesta comarca. La CUP considera que seria bo i necessari que es doti dels recursos i infraestructura necessàries al Correllengua, i d’una partida econòmica anual, consensuada per les entitats i grups, amb l’objectiu de contribuir als diversos actes.

Moció de suport al Regidor d’Alcover acomiadat

El regidor de la CUP a Alcover, Josep Maria Trenchs, va ser acomiadat de la seva feina per haver estat nomenat càrrec electe. La CUP, juntament amb Compromís per Valls,  va presentar una moció de suport al Josep Maria en un conflicte que per la Crida per Valls-CUP és sindical i polític.  Polític perquè se l’acomiada just després de ser escollit regidor de la CUP a Alcover, i sindical perquè atempta contra els drets dels treballadors i així ho ha denunciat el comitè d’empresa de PGI Spain i diversos sindicats. La CUP reivindica que la política no substitueix el lloc de treball, i pels que no tenen ni tindran la política com el modus de vida, representar ni que només sigui de forma temporal, a les institucions suposa, com en el cas del Josep Maria masses vegades dificultats a la feina o a l’hora de trobar-ne. La CUP considera que s’ha d’entendre com un cas visible dels que, no només a la CUP sinó a d’altres formacions no tant amigues del poder els passa sovint. La moció no es va provar malgrat els 7 vots a favor (CUP, ICV i ERC), ja que el PSC i 3 regidors de CiU es van abstenir i la resta hi va votar en contra. La Crida per Valls-CUP lamenta que partits com el PSC o CiU estiguin a favor d’una moció genèrica però no de la seva aplicació en casos concrets. Alhora, cap dels partits que es va abstenir o va votar en contra no va demanar informació sobre el cas.

Moció Garantia +55

Tot i que la CUP veu positiva la creació de la Garantia +55 perquè pot ser una bona mesura si s’arribés a aplicar, només és una mesura de resistència, que si no va acompanyada d’altres mesures es pot quedar en testimonial. La CUP creu que aquesta moció ha de servir per obrir debat sobre el mercat laboral i per revisar el Salari Mínim Interprofessional.

Però la CUP destaca que en la moció no hi ha cap mesura concreta per a Valls, no  queda clar si alguns dels acords s’aplicaran a la ciutat i, a més,  alguns acords són molt superficials, no hi ha compromisos clars i fermes. A més, el gruix dels compromisos s’han de fer negociant amb l’Estat espanyol, fet que dificulta enormement una aplicació real de les propostes.

La Crida per Valls-CUP considera lamentable l’augment en protocol i comunicació institucional

La CUP considera que aquestes alçades de legislatura fer una correcció pressupostaria per valor de 236.500€ és una correcció molt important, fet que demostra que els aprovisionaments no es van fer correctament o que s’ha estirat més el braç que la màniga en algunes partides. La Crida per Valls-CUP denuncia l’augment de les partides de comunicació institucional i protocol, que doblen el que s’havia pressupostat. En la mateixa línia, la formació denuncia l’augment en les partides de Promoció, manteniment i vies publiques on sospita que s’hi haurà posat alguna despesa relacionada amb les obres realitzades a corre-cuita abans de les eleccions. Pel que fa a la consignació de despeses amb crèdits a la baixa la Crida-CUP es mostra sorpresa per la reducció de la partida laboral d’acció cívica i  la disminució de les partides CESPA que normalment sempre incrementen.

La Crida per Valls-CUP va votar en contra d’aquestes modificacions. La CUP va reiterà la seva esperança que els pròxims pressupostos siguin més socials amb l’entrada del nou soci de Govern.

Governació

La CUP lamenta i denuncia el joc trampós del Govern en aquest assumpte. La CUP explica que en la comissió Informativa es va informar que en l ‘aprovació inicial de la relació de llocs de treball en el ple celebrat al 27 de juliol,  hi havia hagut  un error de transcripció. La Crida-CUP denuncia però que no es va dir que en aquestes al·legacions presentades el 5 d’agost, el comitè ja manifestava diverses qüestions, com el fet de que s’estan prenent decisions unilaterals en matèries que la normativa diu que ha de ser objecte de negociació. El Comitè sol·licitava que es deixés sense efecte l’Acord de 20 de juliol de 2015, aprovat el 27 de juliol, en el sentit que aquests llocs de treball no siguin considerat com a personal eventual ni siguin coberts pel sistema de lliure designació. I conseqüentment que es convoqui un concurs de mèrits si es vol la cobertura definitiva dels llocs de treball o bé s’encarreguin aquestes funcions de comandament amb caràcter temporal, si es que es volen cobrir de manera temporal. I temporalment, que les persones que ocupin aquest llocs de treball siguin retribuïdes d’acord amb el que preveu la normativa.

Aquestes reivindicacions són molt diferents de la informació que el govern havia facilitat a la CUP en Comissió Informativa,  on per altre banda la CUP ja va manifestar que no aprovarien res sense escoltar la versió dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament. La CUP veu greu la manipulació  de la informació i la manca de previsió. El Govern és una administració pública, no és una empresa privada, i aquí els treballadors i treballadores tenen uns drets i tot té uns terminis. Si el conveni col·lectiu diu que una modificació de la relació de llocs de treball s’ha de negociar, cal negociar.

La CUP també va voler remarcar que no s’intenti confrontar als treballadors perquè ells des del primer moment defensen que cobrin el que esta establert per llei. I que tampoc se’ls acusi de fer perillar els llocs de treball de dues persones per què no és així. La CUP considera que ambdós candidats son persones molt vàlides per realitzar les noves tasques que se’ls volen encomanar, el que demanem és que es facin les coses tenien en compte l’opinió dels treballadors i treballadores d’aquesta casa. Referent als complements que es discuteixen, van recordar que en la negociació es poden establir les clàusules que es creguin convenients.

Moció refugiats

La CUP valora positivament l’aprovació d’aquesta moció, que demostra una sensibilitat humanitària  d’aquest ajuntament.  Tot i això va fer una crítica a la Unió europea i a la diferenciació que fa la llei entre emigrant i refugiat. La CUP no vol fer aquesta distinció perquè l’emergència humanitària no és nova. Creuen que la migració ha de ser considerada un dret i la gent que migra ha de ser protegida, sobretot en aquest sistema econòmic, que genera centenars de desplaçades per la seva voracitat. No podem permetre que les persones que són considerades migrants no siguin persones reconegudes de ple dret i se’ls condemni a la misèria o se’ls retingui en institucions com els CIE, que han estat denunciades repetidament per incompliment flagrant dels drets humans.

La CUP va remarcar que tant el conflicte Siri com l’Afgànès conten amb la participació, sigui militar o a través de la indústria armamentística, de països occidentals, els mateixos que, en molts casos, ara es neguen a assumir les conseqüències de les guerres a les quals contribueixen. La Unió Europea com a institució, i la seva política fronterera genocida, basada en el racisme institucional materialitzat en l’Acord de Schengen I vehiculada a través de l’agència Frontex, són grans responsables de la situació actual. La permanència en una institució anti-democràtica que vulnera conscientment I constantment els Drets Humans no va en consonància amb la idea d’independència, sobirania I democràcia radical que la CUP proposa. També critiquen el mercadeig de xifres que els dirigents europeus han fet durant aquestes darreres setmanes. Finalment van denunciar que no s’hagi parlat d’establir vies segures d’arribada a Europa. S’han pactat unes quotes per països però ningú a parlat de les condicions en les que arriben les persones refugiades que seguiran jugat-se la vida per arribar a Europa ja sigui dins una pastera, un camions o saltant una valla. Sense rutes segures el mar mediterrani seguirà sent un cementiri de persones que s’arrisquen pel assolir el legítim somni d’una vida millor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s