La Crida per Valls – CUP reclama ajuda exepcional pel poble saharaui per les darreres inundacions als camps de refugiats de Tindouf

La Crida per Valls- CUP, juntament amb Compromís per Valls -ICV-EuiA, sol·licitaran al Consistori que s’atorgui ajuda econòmica d’emergència als camps de refugiats saharauis que van patir les inundacions del passat mes d’octubre.

Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants. Moltes de les famílies han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d’aliments de què disposaven, és a dir una ració mensual per 160.000 persones. Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, alguns refugiats van resultar afectats encara que no s’han de lamentar pèrdues humanes. Milers de famílies s’han vist obligades a estar a la intempèrie per manca d’edificis segurs. Els danys i pèrdues materials han estat considerables. Referent als centres socials, s’està fent una avaluació dels danys o esfondrament dels centres de salut, d’educació i d’altres, sobretot pel que fa a material de manteniment d’edificis.

En un comunicat el dia 24 d’octubre, la MLRS diu que els seus equips sobre el terreny han identificat més d’11.000 famílies que podrien haver perdut la seva casa o haima.

És per aquest motiu que la Crida per Valls-CUP, juntament amb Compromís per Valls-ICV-EuiA, volen mostrar la seva solidaritat amb el poble saharaui i proposen que l’Ajuntament aporti una quantia de diners per definir encara, per ajudar-los en aquesta emergència.

La Crida per Valls-CUP considera que, en cap cas, els diners que l’Ajuntament de Valls destina al Fons de Cooperació de la Generalitat substitueixen aquesta proposta. Ara parlem d’una ajuda excepcional per a una emergència excepcional i que, en tot cas, pot complementar la partida fixa destinada al Fons de Cooperació, en cap cas substituir-la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s