Valoració dels resultats. 1562 somriures!

Des de la Crida per Valls-CUP fem una valoració positiva dels resultats obtinguts el passat diumenge. Havíem fet una aposta forta per la renovació i ampliació del projecte polític i estem molt satisfets de l’augment de vots obtingut. La passada legislatura ja vàrem fer un augment considerable en nombre de vots, regidors i percentatge de vot i en aquestes darreres eleccions hem seguit creixent. Hem augmentat en nombre de vots i en percentatge situant-nos al 16%, una dada que ens situa al nivell d’altres ciutats on la CUP ha entrat o s’ha consolidat amb força com són Vilanova i la Geltrú, Vilafranca, Vic, Berga, Molins de Rei, Reus etc. Igualment cert és que en aquesta ocasió hem estat la candidatura més afectada per la Llei d’Hondt i els bons resultats no s’han traduït en un increment  del nombre de regidors que vam perdre en l’últim tram de l’escrutini, quedant-nos a tan sols 42 vots d’assolir la quarta regidora. Aquesta situació va fer que en un primer moment, tinguéssim una sensació agredolça, però posteriorment, analitzant els resultats, la valoració que fem és molt positiva.

Estem molt contents també amb el procés d’obertura, ampliació i renovació del nostre projecte polític, ens en sentim molt orgullosos. Hem sumat moltes persones de l’esquerra transformadora de  la ciutat i hem creat un nou equip de treball molt potent. Som persones que ens hem implicat des del primer moment, amb moltes ganes de treballar i amb trajectòries cíviques, acadèmiques, polítiques i professionals que enriqueixen molt el projecte polític i que ens fan estar preparats per afrontar les reptes presents i futurs que té la ciutat de Valls. La Crida és un projecte polític de llarg recorregut, amb marge per seguir creixent i per demostrar que hi ha alternatives al model actual. Estem decidits a generar espais de confluència, participació i autogestió que demostrin que la construcció de la unitat popular és possible dins i fora de les institucions.

Finalment, aquestes darreres hores s’ha parlat sobre la hipotètica possibilitat d’un pacte d’esquerres. Nosaltres des d’una òptica municipal no veiem que aquest pacte sigui una demanda real ni per part de la resta de formacions ni per part de la ciutadania. Aritmèticament tampoc ho veiem possible, tan sols Compromís per Valls comparteix amb nosaltres un projecte de ciutat, i per desgràcia les dues formacions no sumem prou suports per governar. Nosaltres som un projecte clarament rupturista que apostem per un canvi de model i la transformació de la ciutat, fet que fa molt difícil una entesa estable amb ERC o el PSC.  Durant la passada legislatura, ERC ha tingut l’horitzó clar de pactar amb CiU i creiem que aquesta aspiració es materialitzarà en breu, més si tenim en compte que aquesta és la directriu que tenen els dos partits des d’un punt de vista nacional. Tampoc oblidem que CiU ha estat la força més votada en diferència i que, per tant, pensem que és a ells qui els correspon l’obligació de formar govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s