[OPINIÓ] Governem-nos, l’alternativa ets tu!

crida x valls CUP

Avui finalitza la campanya electoral, enrere queden setmanes intenses de treball amb l’únic objectiu de continuar construint un futur més just i digne per la nostra ciutat. El proper 24 de maig és quan tot comença i ho fem amb les mans plenes de propostes, d’experiències, personals i col·lectives, fruit del treball i les lluites passades, presents i futures, nostres, teves i seves. Venim del poc i ho volem tot perquè aquest és el nostre horitzó de llibertat, el somni de tantes que com nosaltres lluiten per una ciutat del poble i per al poble.

Ens sentim hereus dels nostres pares i mares, avis i àvies que van lluitar per un poble més just i més lliure, però, vist avui, i com diu el cantant, no és això, companys, no és això. Som com tu, com jo, com ell, com ella, gent que participa activament d’aquest poble, per fer-lo un espai viu i combatiu; un lloc bo, un indret digne per tots i totes les vallenques. Fa anys que la gent de la CUP demostrem capacitat de treball i crítica política i, avui, amb el procés obert, som més. Som el procés que es crea i es recrea, que es mòbil i es va modificant, que es multiplica. Som l’aprenentatge fruit de cada acció que hem fet o defensat. Som tot allò que som i el que podem ser encara.

Amb les nostres mans hem encartellat, hem repartit informació a les nostres cases amb l’únic mitjà de les nostres cames, hem fet una campanya inclusiva, propositiva, oberta als barris i austera . Hem generat espais de trobada i hem teixit complicitats amb la proposta ferma que no ens aturarem. Som la darrera trinxera de la democràcia directa i participativa, anem de cara, sense ambigüitats ni promeses ni enganys. Som coherents amb el nostre projecte polític i sabem que la millor garantia per transformar la nostra ciutat és la força de la gent, la teva força, la teva participació.

Cridem per una ciutat cohesionada, intercultural, cooperativa i solidària, capaç de reconèixer l’altre sense prejudicis ni recances. Una ciutat inclusiva, de tots i de totes, per seguir apostant perquè tothom pugui viure plenament, sense exclusions de cap tipus. Volem una ciutat educadora sense segregació escolar ni escoles gueto, un pla educatiu d’entorn i una comunitat educativa implicada i participativa. Crear llocs de treball dignes basats en l’economia social, cooperatives de professionals apoderats per seguir endavant i assemblees d’aturats per recuperar l’autoestima i tot allò que han perdut.

No creiem en les grans infraestructures sinó en la planificació i la rehabilitació dels espais existents com a garant de la conservació de la nostra ciutat i del nostre patrimoni. Volem un Barri Antic digne, atractiu per a les persones que hi vulguin viure i treballar. Volem recuperar espais comuns basats en un arquitectura social i sostenible, recuperar els carrers i els nostres torrents. No negociarem amb la misèria d’un model que empobreix les classes populars. Amb l’ajuda de tots i totes aturarem els desnonaments, facilitarem l’accés a l’habitatge, a l’alimentació i a l’atenció sanitària pública i de qualitat. Cridarem per crear una xarxa de centres cívics als barris i teixir xarxes comunitàries potents generant espais autorganitzats de decisió col·lectiva. Creiem en la creació cultural i artística local, no som consumidors de cultura ni mercat per explotar.

Cridem per la defensa del territori i la territorialitat del Països Catalans i ho fem des dels municipis. Davant la crisi social, nacional i democràtica que patim, el municipalisme és la primera línia de defensa dels serveis públics, un dic de contenció de les ideologies de dretes i liberals, el bastió de les lluites per canviar-ho tot. Cridem perquè és la força dels municipis la que impulsarà aquest país cap a la plena llibertat. De la indignació a la participació, a la lluita i al compromís per capgirar la història, perquè és la força de la gent la que ens fa més lliures. El proper 24 de maig omplim les urnes de carrer, de lluites, de compromís, de solidaritat i de les ètiques que vindran. Sou el canvi que vindrà, tu ets l’alternativa! Crideu per Valls, governem-nos!

Francesc Martinell, membre de la Crida per Valls-CUP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s