La Crida per Valls-CUP assumeix les propostes de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i de la Xarxa d’Economia Solidària

La Crida per Valls-CUP està d’acord amb les propostes que la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i de la Xarxa d’Economia Solidària han proposat als partits polítics per aplicar des dels Ajuntaments, en motiu de les eleccions municipals de diumenge.

Concretament, la Federació de Cooperatives, que agrupa 3.000 empreses i representen el 3% del PIB a Catalunya, fa deu propostes a “les candidatures a les eleccions municipals del 2015” amb l’objectiu de “promoure les cooperatives de treball, una forma d’empresa basada en les persones, amb valors i capaces d’oferir solucions concretes a un bon nombre de problemes existents a la societat, especialment la manca de treball”. La Federació destaca, entre d’altres qüestions, que un 80% de la seva ocupació és de caràcter indefinit i que un 50% dels llocs de treball els ocupen dones”.

La Xarxa d’Economia Solidària treballa per una economia socialment justa, políticament emancipadora, arrelada al territori, integradora de la diversitat i respectuosa amb el medi ambient. El 8 de maig va presentar “14 mesures per impulsar l’economia social i solidària a nivell local per tal que les candidatures i les administracions locals acompanyin aquest procés i impulsin un nou desenvolupament local co-partícep de la democratització econòmica en marxa.”

La Crida per Valls-CUP, que ja inclou moltes de les propostes en el seu programa polític, valora positivament la petició d’aquestes entitats als partits i en recull la formulació que en fan. De fet la CUP ja ha presentat algunes d’aquestes propostes durant els últims anys, sense gaire acceptació per part del govern municipal. Algunes d’aquestes propostes són la compra i contractació pública socialment responsable, treballar amb entitats financeres ètiques, que VallsGenera doni informació sobre el cooperativisme com una opció més a l’hora d’iniciar una activitat econòmica i ho acompanyi amb programes d’assessoria i formació i crear un fons social municipal per donar suport econòmic a les iniciatives d’economia social. Davant el poc interès de CiU, la CUP ha promogut la creació del Fons Social Germinem per tal que fes aquesta funció, amb els fons que ha rebut de la seva representació institucional al Consell Comarcal de l’Alt Camp.

De fet, la Crida per Valls-CUP proposa fer de Valls una ciutat pionera en economia social, recuperant i posant en valor la important tradició del cooperativisme local.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s