Biblioteca Carles Cardó: d’espai tancat a espai obert en 5 mesures

Alguna cosa no funciona…

La biblioteca Carles Cardó s’ha vist obligada a compartir espai amb el Centre Cívic i amb les dependències de Cultura. L’edifici havia estat concebut inicialment, i ateses les necessitats de la comarca, únicament com a biblioteca. Ens trobem doncs, amb la necessitat de reivindicar que tot l’edifici esdevingui biblioteca.

A més, aquest equipament no ha aconseguit crear activitat al seu entorn ni hi ha hagut cap pla funcional de qualitat que l’hagi dinamitzat.

IMG_1384-e1398412639628

Governem-nos, l’alternativa ets tu!

-La Crida per Valls – CUP  que reclama elaborar un pla d’usos, de funcionament i de continguts de la nova biblioteca. S’ha de formular una política clara que defineixi objectius, prioritats i serveis en relació amb les necessitats de la població de Valls.

-Convertir-la en un espai obert al conjunt de la població i que tingui com a objectiu la creació de nous lectors, prioritzant el treball per afavorir la iniciació a la lectura, en coordinació amb les escoles i altres espais formatius.

 -Oferir les sales i espais destinats a activitats i exposicions al teixit associatiu vallenc. Promoure la cogestió d’espais permetent que el teixit associatiu intervingui en la programació anual i en decideixi les prioritats de forma conjunta.

-Establir convenis de col·laboració amb el Consell Comarcal, escoles i centres culturals de tota la comarca, per difondre els serveis i permetre el préstec a través d’aquests agents, si cal. La biblioteca ha de mantenir un canal d’interlocució dinàmic i fluid amb grups d’usuaris, institucions i professionals en l’àmbit local i comarcal, amb llibreries, editorials, etc.

-Com a peça estratègica de la revitalització del Barri Antic, la biblioteca ha de ser un element imprescindible per a la major part dels programes socioeconòmics de la Llei de barris.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s